Domene
Nytt domene

Registrering av nytt domenenavn

1. Hvor lang tid tar det å registrere et nytt domenenavn?

.NO: Dersom vi har mottatt egenerklæringen innen kl. 14:00 blir domenenavnet normalt registrert samme dag. Domenet blir da synlig på Internett neste formiddag.

.COM, NET, ORG, BIZ, INFO, *.UK: Domenenavnet blir registrert samme dag og er synlig på Internett neste formiddag.

.AS: 1-3 virkedager.

.DK: Ca 1 virkedag.

.SE: Ca 1 virkedag.

.NU: Ca 1 virkedag.

Merk at noen TLD’er krever ekstra dokumentasjon og vil variere i registreringstid. Ta kontakt med vår support for mer informasjon.


2.  Er det spesielle krav til å registrere et .no domene?

Ja, følgende krav gjelder:

  • Man må ha et organisasjonsnummer. Kun organisasjonsnummer som er registrert i Brønnøysundregistrene kan registrere et domenenavn under .NO.
  • Man må fylle ut en egenerklæring som regulerer forholdet mellom NORID og deg som registrant. Lenke til egenerklæringen får du tilsendt i en mail med emne «Viktig XX….». Ta gjerne kontakt med kundeservice om du har noen spørsmål rundt dette.


3. Kan hvem som helst registrere andre domenetyper?

Ja, nesten. Det er nesten bare i Norge vi har spesielle regler. Følgende andre domenetyper kan registreres av alle:

com, net, org, biz, info, dk, se, as, nu med flere. Merk at det kan forekomme krav som kopi av identifikasjon rundt registrering av domener.


4. Hvilke land kan Webhuset registrere domener i?

Vi kan registrere domenenavn i nesten samtlige land i verden. For land som krever lokal tilstedeværelse (Local Presence), kan vi tilby en egen tjeneste for registrering.  Ta kontakt med oss for priser og mer informasjon.


5. Kan man bruke æ, ø og å i domenenavn?

Ja, du kan registrere domenenavn som inneholder særnasjonale tegn som æ, ø, å under noen toppdomener som .no og .info.

Domenenavn som inneholder spesialtegn kalles IDN (Internationolized Domain Names). Dette systemet er forholdsvis nytt og det er fortsatt en del programmer som ikke støtter slike domenenavn, herunder en del epostklienter.

Vi anbefaler derfor at du ikke bestiller eposttjeneste på ditt domenenavn som inneholder spesialtegn som æ, ø, å. Du kan i stedet opprette et "klassisk" domenenavn i tillegg som du kan opprette eposten til.

Ta kontakt med oss om du ønsker å registrere et domenenavn som inneholder IDN karakterer så kan vi guide deg videre på registreringen.