Webhuset
Tilbake til vilkår og personvern

Tilleggsvilkår og personvern

Webhuset Mail.

Spørsmål? Kontakt vårt personvernombud på personvern@webhuset.no

Innledning

Disse tilleggsvilkårene og denne personverninformasjonen gjelder for Webhuset Mail, i tillegg til Webhusets Generelle vilkår og Personvernerklæring. Ved motstrid gjelder denne siden for Webhuset Mail.


Del A – Personvern i Webhuset Mail

Webhuset Mail og tilkobling til AI-tjenester

Webhuset Mail er vår e-postapp på nett og mobil. Når du bruker den, behandler vi i tillegg:

  • Innlogging i Webhuset Mail: brukernavn (e-postadresse) og passord. Passordet lagres bare som en enveis-hash som ikke kan gjøres om til passordet igjen.
  • Påloggingen til e-postkontoene du legger til: brukernavn og passord for e-postkontoen. Passordet krypteres med en egen nøkkel for hver konto, og den nøkkelen er igjen kryptert med en hovednøkkel i en separat nøkkeltjeneste. Passordet dekrypteres bare i det øyeblikket appen logger inn på e-postserveren for deg.
  • E-post som vises i appen: en kopi av nylige e-poster (avsender, mottakere, emne og innhold) lagres midlertidig for at appen skal være rask. Selve e-postkontoen ligger fortsatt på Webhusets e-postservere.
  • Det du gjør i appen: hvilke samtaler du har markert som ferdige eller utsatt, utkast og signaturer.

Tilkobling til AI-tjenester (ChatGPT fra OpenAI og Claude fra Anthropic). Du kan selv velge å gi en AI-tjeneste tilgang til én eller flere av e-postkontoene dine. Da gjelder dette:

  • Du velger selv hvilke kontoer AI-tjenesten får bruke, og om den bare kan lese og søke, eller også lagre utkast. AI-tjenesten kan ikke sende e-post på dine vegne.
  • AI-tjenesten får aldri passordet til e-postkontoen din. Den får en tilgangsnøkkel som bare virker for det du har godkjent, og som du kan trekke tilbake når som helst under Innstillinger → Tilkoblede AI-apper.
  • Når du ber AI-tjenesten om noe, sender vi den e-posten den trenger for å svare deg (for eksempel avsender, emne og innhold) til AI-tjenesten. Derfra gjelder AI-leverandørens egne vilkår og personvernerklæring, og leverandøren behandler dataene utenfor Norge og EØS. Webhuset er ikke ansvarlig for hvordan AI-leverandøren behandler opplysningene.
  • Vi fører logg over hver forespørsel fra en AI-tjeneste: hvilken tjeneste, hvilken konto, hva slags forespørsel og når. Loggen inneholder ikke e-postinnhold og slettes etter 12 måneder. Du ser loggen under Innstillinger → Tilkoblede AI-apper.

Hvor dataene lagres. Webhuset Mail driftes hos Google Cloud i Stockholm, Sverige (EU/EØS). Google er vår databehandler for denne tjenesten.

Sletting. Fjerner du en e-postkonto fra appen, slettes passordet og den lagrede kopien av e-postene for den kontoen. Kobler du fra en AI-tjeneste, slutter tilgangen å virke umiddelbart. Sletter du brukeren din i Webhuset Mail, slettes alle opplysningene over, også loggen.


Del B – Tilleggsvilkår for Webhuset Mail

a) Webhuset Mail gir tilgang til e-postkontoer på Webhusets e-postservere. Tilkobling til AI-tjenester er bare tilgjengelig for e-postkontoer på Webhusets egne e-postservere.

b) Kunden velger selv om, og til hvilke AI-tjenester, e-postkontoer skal kobles, hvilke kontoer som deles, og om AI-tjenesten bare kan lese eller også lagre utkast. AI-tjenesten kan ikke sende e-post.

c) Når Kunden kobler en AI-tjeneste til, inngår Kunden en egen avtale med leverandøren av AI-tjenesten (for eksempel OpenAI eller Anthropic). Webhuset er ikke part i den avtalen og er ikke ansvarlig for AI-tjenestens svar, tilgjengelighet eller behandling av opplysninger.

d) Kunden er ansvarlig for at deling av e-post med en AI-tjeneste er i samsvar med lov og avtaler som gjelder for innholdet, for eksempel taushetsplikt eller avtaler med egne kunder.

e) Kunden kan koble fra en AI-tjeneste når som helst i Webhuset Mail. Webhuset kan stanse tilgangen for en AI-tjeneste ved mistanke om misbruk, sikkerhetsbrudd eller brudd på Avtalen.

f) Endres passordet til en e-postkonto, må det nye passordet legges inn i Webhuset Mail før appen og tilkoblede AI-tjenester kan bruke kontoen igjen.