Vi digger Sublime Text 2!

Når man er utvikler er det å velge seg ut en teksteditor nesten som et politisk standpunkt. Hver editor har sine ulemper og fordeler, og enhver utvikler du prater med har sin favoritt. Selv liker vi Sublime Text 2 veldig godt.

Sublime Text 2 (3-eren er i betaversjon) er stilren, lesevennlig og pen. Faktisk er en av hovedargumentene for å bruke Sublime Text at den er veldig clean. Det er ingen konfigurasjonsvinduer og ingen toolbars du må mestre for å komme i gang.

Dette gjør at det er enkelt å begynne å kode med en gang. Men ønsker du mer kraft, så kan Sublime Text 2 definitivt levere det også.

Sublime Text 2 screen

Sublime Text 2 ser lik ut på alle plattformer som Windows, OSX, og Linux, noe som er fordelaktig om du benytter deg av forskjellige plattformer. Egenskapen som er den Sublime Text kanskje er best kjent for er minikartet som fyller en høyrestilt kolonne. Denne kan du raskt og effektivt bruke til å hoppe til gjenkjennelige punkter i koden ved bruk av musen. Ellers er Sublime Text 2 veldig tastaturorientert.

Noe av det kuleste med Sublime Text 2 er søkefunksjonen.

Du kan bruke søkefunksjonen til å åpne hvilken som helst fil i prosjektet ditt. Når du skriver i søkefeltet kan du søke på tvers av filer og linjer kode ved å trykke CTRL + P. Som betyr at du kan eksempelvis skrive "index:100" for å hoppe til linje nummer 100 i filen index.html. Det finnes andre søkeparametre du etterhvert vil lære deg som gjør det utrolig effektivt å hoppe til korrekt sted i kildekoden når du har behov for det. Algoritmen er smart og vil spare deg for mye tid.

Sublime Text 2 screen

Det finnes også et system for plugins som heter Package Control.

Package Control gjør det mulig å finne små tilleggsprogrammer som gjør livet ditt enda enklere når du jobber i Sublime Text 2. For eksempel om du ønsker deg et tillegg som gjør en opptelling av antall ord så finnes det en liten plugin som gjør nettopp dette.Dermed kan Sublime Text bli enda kraftigere når det også er åpning for å bruke tilleggsprogrammer som blir laget av andre. Du kan også bruke søkefunksjonen til å spore opp tillegg du måtte ha behov for.

Sjekk ut: Du finner Sublime Text 2 her. (3 er også tilgjengelig i beta.)