Vi bygger nytt datasenter på Nesttun i Bergen

Da er vi snart offisielt i gang med byggingen av vårt nye datasenter på Nesttun i Bergen. Webhuset har gått sammen med et annet bergensselskap (Reaktor IT Service) og sammen bygger vi nå et datasenter som etter planen skal stå klart i februar 2010.

Toppen av miljøvennlighet er når to konkurrenter klarer å samarbeide om å bygge felles infrastruktur! :-)

Prosessen har pågått i overkant av 6 måneder nå. Vi har støtt på en god del utfordringer underveis, blant annet med å finne lokasjoner som er egnet og som samtidig gir oss den strømmen som trengs for å drive et datasenter. I mellomtiden har vi hatt god tid til å planlegge og når vi nå er klar til å iverksette vil prosessen gå raskt.

På denne lokasjonen vi nå har bestemt oss for kunne kraftselskapet sette opp en egen trafokiosk for oss. Denne trafokiosken er nå under bygging og skal etter planen være ferdig installert i starten av februar.

I mellomtiden går Dell og NTC Services i gang med byggingen av selve datahallen. En prosess som er godt forberedt og derfor ikke beregnet å ta mer enn ca 6 uker.

Dieselgenerator og det meste av utstyret har allerede ankommet Norge og står på lager i Oslo og Bergen.

Datasenteret kommer i første byggetrinn til å kunne huse ca 2.000 servere.

Under er noen bilder fra en tidlig befaring. På utendørsbildet kan man allerede se at man er i gang med å støpe fundament til dieselgenerator. Like til venstre vil det komme et trafobygg på ca 5x3 meter som skal forskyne senteret med nok strøm.

Våre samarbeidspartnere
Det er Dell i samarbeid med NTC Services som har oppdraget med å bygge rommet. Utstyr som UPS og rackløsninger leveres av APC. Dieselgenerator leveres av Mongstad Elektro. Alt el-arbeid utføres av Fag-Elektrikeren AS. KVM og PDU-systemer er fra Raritan og leveres av Data Center Technologies.

Vi skal oppdatere bloggen med flere bilder og mer informasjon etterhvert som det kommer.