Utviklere har fått tilgang til robot-APIet i Messenger

Nå kan du som utvikler apper også lage roboter, eller bots, for Facebook Messenger. Løsningen er foreløpig i betaversjon.

På Facebooks utviklerkonferanse F8 kunne Mark Zuckerberg fortelle at de nå lanserer bots for Messenger. Dette betyr at du kan utvikle en automatisk svarer som kan hjelpe eksempelvis kunder med å ta bestillinger, endre abonnement, fortelle historier, og egentlig hva du vil basert på spørsmål kundene måtte stille. Selvfølgelig er dette noe som blir styrt via en lærende kunstig intelligens.

Facebook messenger bots webhuset

Hvorfor syns vi dette er spennende?

Vi ser for oss at både vi i Webhuset, våre kunder, og andre bedrifter nå vil kunne tilby en 24/7-løsning som kan utføre en rekke med tjenester for sine følgere og kunder. Enten som ren kundeservice, eller som bestillingsassistent. Det vil garantert være mange kreative løsninger som vil engasjere og effektivisere kommunikasjonen og tjenestene til merkevarer.Vi i Webhuset vil garantert ta en titt på det, og hvis du vil være litt raskt ute så kan du altså nå begynne å lese deg opp på dokumentasjonen.

Hva trenger jeg for å komme i gang?

Det samme som før egentlig:

  • Du må opprette en Facebook-app, og en Facebook Page eller bruke noen eksisterende.
  • Velge korrekt rammeverk, sette opp webhook
  • Sette opp Access Token, Subscribe appen til pagen din
  • Teste teste teste, ved å lytte til POST-data.

Sjekk setup-guiden her