Ubuntu 10.04 LTS nå tilgjengelig for VPS

Det er nå mulig å bestille VPS med Ubuntu 10.04 LTS (Long Term Support) fra vårt bestillingsskjema.

Det er også mulig for deg å selv oppgradere din 8.04-server til 10.04, og under følger en brukerveiledning for hvordan du gjør det.

Oppgradere fra 8.04 LTS til 10.04 LTS
Før vi begynner vil jeg at du skal være oppmerksom på at siste steg av oppgraderingsprosessen er å slå av maskinen, og så kreves det en handling fra Webhuset Support -- så det er nok best at du gjør dette i våre åpningstider.

Etter du har slått av/omstartet serveren vil den være utilgjengelig til du har kontaktet support. Det er ikke helt ideelt, men for å støtte en metode som skal være mer robust mtp. senere kernel-oppgraderinger så må denne engangsjobben utføres. Support-teamet vil bare bruke noen minutter på endringene når du har kontaktet oss, og du kan med fordel ta kontakt med oss via live-chat -- så gjør vi det mens du er "på tråden". Vi trenger forresten ikke tilgang til serveren din. Vi gjør endringene i "vår ende".

Følgende kommandoer må utføres som root-bruker:

 1. apt-get -y update
 2. apt-get -y dist-upgrade
 3. Hvis du får spm om å velge versjon av /boot/grub/menu.lst, velg 'install the package maintainer's version'
 4. apt-get -y install screen
 5. screen
 6. do-release-upgrade -d
 7. Denne kommandoen henter development release av Ubuntu 10.04 LTS. Vi må hente den fordi den nye LTS-versjonen er markert som development release til tross for at den er både stable og recommended.Under oppgraderingen vil du bli presentert med en del spm. Under følger en sjekkliste for hva du bør svare på disse. Det kan komme andre spm også, men da anngår de pakker som er utover standard-installasjonen og du må selv avgjøre hvordan du skal forholde deg til dem.
 8. Ved spm om å starte ny SSH-deamon, svar 'Y'
 9. Ved spm om å starte oppgraderingen, svar 'Y'
 10. Ved spm om å starte services på nytt, velg 'OK'
 11. Ved spm om velge versjon av '/etc/dhcp3/dhclient.conf', velg 'Y'
 12. Ved spm om å remove obsolete packages kan du selv avgjøre hva du vil gjøre, vi valgte 'Y'
 13. viktig! Aller sist kommer det spørsmål om å starte maskinen på nytt, velg 'N'
 14. whsetup ubuntu8to10
 15. Denne kommandoen kjører et script som utfører følgende handlinger:
 16. setter opp hvc0 for at maskinen skal støtte lokal konsoll-tilkobling (kan brukes av support ved henvendelser, eller av deg selv via kundesenteret)
 17. gir lokal disk et statisk label for at vertsmaskinen skal være i stand til å finne oppstartsdisken
 18. endrer fstab til å peke mot diskens label istedetfor mot diskens uuid

Nå skal maskinen være oppgradert til Ubuntu 10.04 LTS, og alt som gjenstår er å kontakte support. Igjen, i våre åpningstider vil support-teamet bare bruke noen minutter på endringene når du har kontaktet oss og du kan med fordel ta kontakt med oss via live-chat -- så gjør vi det mens du er "på tråden".

Obs: Hvis du blir koblet fra SSH-tilkoblingen mens du kjører 'do-release-upgrade -d' kan du logge deg på root-kontoen og skrive screen -Dr for å fortsette installasjonen.
Du kan alternativt kjøre hele installasjonen fra konsollet du finner i kundesenteret.

Som en siste kommentar kan jeg ta med at det ikke er mulig å kjøre en reset på kundesenteret med Ubuntu 10.04 LTS som nytt operativsystem, men det kommer iløpet av kort tid.

OBS: Webhuset er ikke ansvarlig for eventuelle feil som oppstår som en følge av denne guiden. Sørg for backup av nødvendig data før du foretar en oppgradering. Dersom en oppgradering feiler kan det hende du må utføre en reset av maskinen som vil føre til tap av all data.