Lyst til å lære deg å kode? Codecademy gjør det gøy!

Det har aldri vært enklere og lære seg å kode. Nå finnes det interaktive løsninger som gir deg tilbakemeldinger i sanntid og på pedagogisk vis. Kort fortalt kan de fleste nå sette seg ned og lære å kode websider, spill og programmer på en engasjerende måte. Det finnes mange forskjellige programmeringsspråk, og vi har listet opp de Codecademy tilbyr å lære deg - helt gratis via nettleseren din.

Kode hos Codecademy

Codecademy.com er en interaktiv portal hvor du oppretter en bruker og velger deg et språk du vil lære deg. Etter at du har valgt programmeringsspråk blir du ledet gjennom kapitler hvor du får prøve deg på ulike oppgaver. Det begynner veldig enkelt og så får du flere og flere utfordringer jo flinkere du blir. Alle oppgavene er visualisert og interaktive mens du selv trykker og skriver. Dette er en av de beste måtene å lære seg å kode på, fordi det er engasjerende og du hele tiden får tilbakemeldinger på hva du gjør riktig og hva du gjør galt.

Du kan også, når du føler deg klar, bryne deg på en rekke kodeprosjekter de har opprettet på forhånd slik du kan føle hvordan det er å kode noe fra start til slutt. For eksempel lage din egen webside, web-CV, eller enkle programmer, animasjoner og visualiseringer.

Codecademy kan lære deg å kode følgende språk

Trykk på et språk for å komme i gang:

  • Javascript - Brukes til å lage dynamiske og interaktive websider, brukes på nesten alle websider i verden. (Bør ha HTML og CSS-forkunnskap først.)
  • jQuery - Basert på Javascript og lar deg få samme kraft som Javascript til å lage eksempelvis effekter, animasjoner og mye mer.
  • PHP - Programmeringsspråk for web, svært vanlig språk som er kraftig og blant annet brukt av Facebook.
  • Python - Lær å lage spill, programmer og script. Python er et kraftig språk som brukes blant annet av Youtube og Dropbox.
  • HTML og CSS - Lær deg å kode struktur, utforming og design av websider.
  • Ruby - Et fleksibelt programmeringsspråk basert på åpen kildekode, som blant annet er brukt for å lage Codecademy!
  • Ruby on Rails - Rails kombinerer språket Ruby med HTML, CSS og Javascript. Her kan du lære å lage dine helt egne apps.
  • Java - Et objektorientert programmeringsspråk som er laget for å ha så få avhengigheter som mulig, og kunne kjøres over alt. Et av verdens mest populære og ettertraktede språk.
  • SQL - Databasespråk som lærer deg hvordan databaser fungerer, hvordan du kobler deg til og manipulerer data i disse.
  • API-er - Innføring i og bruk av ulike API-er som leveres av ulike webtjenester. For eksempel kan du lære deg å koble deg til Twitters API og benytte deg av informasjon fra Twitter.

HTML og CSS kan for eksempel være nyttig om du vil lære å redigere og spesialtilpasse alt fra hjemmesiden til bloggpostene dine på Webhuset Web Site Builder.