Historien bak James

Vi har fått mange henvendelser om både James og det nye kundesenteret. Mange er nysgjerrige på tekniske løsninger og vi har derfor samlet litt informasjon i denne posten.

Idéen om James kom til for bare få uker siden da vi letet etter måter å effektivisere arbeidet mot kundesenteret for kundene våre.

Selv om det blant annet i Twitter-miljøet hevdes at Live Messenger aka. "MSN" (tidligere MSN Messenger) synker i popularitet har de aller fleste en Messenger-adresse og bruker den i både jobb og fritid. (Mødrene våre inkludert!) Undersøkelser vi har gjort viser at stadig flere tar i bruk Messenger-klienter som håndterer både Facebook Chat og Live Messenger. Verktøy som Yammer tar over stadig mer av intern-kommunikasjonen her hos oss i Webhuset, men det er allikevel Live Messenger som står for mesteparten av "one to one"-samtalene og vi er "alltid online" for hverandre.

James ville vært vanskelig å fullføre uten Webhuset SDK (Software Development Kit). Webhuset SDK gjør alle funksjoner i våre tjenester tilgjengelig for tredjeparts utviklere og snart lanseres SDK´et for alle som har lyst til å utvikle direkte mot oss.Webhuset SDK er et prosjekt vi har hatt gående i hele 2009 og sakte men sikkert har vi flyttet stadig flere deler av vår interne infrastruktur over på SDKet. Det betyr rett og slett at alt vi kan gjøre tilgjengelig via et webgrensesnitt kan en utvikler også lage selv. Du kan dermed lage din helt egen versjon av kundesenteret, bestillingsskjemaet, reboot av virtuell server, brannmur. You name it.

James kan derfor egentlig kommunisere med en hvilken som helst tjeneste. Vi kan f.eks. forestille oss at James er tilgjengelig via direktemeldinger på Twitter. Kanskje er det andre steder du ville likt å kommunisere med James? Bruk gjerne kommentarfeltet.

James er et C#-prosjekt og utviklet ved hjelp av C#-biblioteket MSNP-Sharp som kommuniserer med Live Messenger. Prosjektet er i hovedsak gjort av én utvikler. Etter ca 12-14 timer hadde vi selve rammeverket oppe å gå og det var mulig å blant annet bestille domener. Med all pussing og tilleggsfunksjoner har vi nok frem til lansering brukt i overkant av en arbeidsuke på prosjektet.

For deg som er mer nysgjerrig på Webhuset SDK så ferdigstiller vi siste delene i disse dager. Noen av de største forhandlerne våre har allerede tatt i bruk SDKet med noe begrenset funksjonalitet. Vi regner med prosjektet er helt ferdig i løpet av 1. kvartal 2010 når vi lanserer et helt nytt backendsystem for våre egne ansatte.

SDKet snakker med ulike REST-servere som er utviklet i en kombinasjon av Perl og C#.

Vi kommer til å lansere SDKet til et bredere publikum i løpet av 1. kvartal 2010.