Eier du domenenavnet ditt?

Det første mange gjør når de skal starte et selskap er å registrere et domenenavn. Hver dag får vi i Webhuset henvendelser fra grundere i startfasen som gjerne vil registrere domenenavn, men som ikke har fått registrert selskapet sitt i Brønnøysundregistreret enda.

Siden Post og Teletilsynet har satt som krav at alle som skal registrere .no må ha et organisasjonsnummer blir løsningen ofte at man "låner" organisasjonsnummeret til familie eller venner. Når selskapet så er registrert glemmer man hele greia og domenenavnet forblir registrert på noen helt andre enn den som faktisk benytter det.

Etter å ha sett våre kunder gjøre dette i snart 13 år er det nå en ukentlig (og i perioder daglig) hendelse at vi får telefoner fra frustrerte domenebrukere som ikke er eier av sitt eget domene.I noen tilfeller har domenet vært registrert på en venn eller familiemedlem som har gått bort eller det har oppstått et uvennskap mellom to tidligere venner.Noen ganger har  selskapet som eier domenenavnet blitt solgt til nye eiere og de nye eierne har ingen planer om å overlevere domenenavnet.

Mest vanlig er det at domenenavnet ble registrert på enkeltmannsforetaket en av de opprinnelige grunderne, men som nå ikke lenger er en del av selskapet. Det har gjerne oppstått uenigheter og den gamle medeieren har ikke til hensikt å gi slipp på navnet.

Når man har brukt flere måneder eller år på å bygge opp et merkenavn og en webadresse med tilhørende epostadresser er det selvsagt kjedelig å stå i fare for å miste domenenavnet sitt "over natten".

Benytt anledningen til å kontrollere at ditt domenenavn faktisk er eiet av deg og ditt selskap. Det tar bare noen få sekunder.

Slik gjør du
1. Gå til www.norid.no
2. I boksen "Er domenet ledig?" skriver du inn domenenavnet ditt.
3. Du vil da få beskjed om at domenenavnet allerede er registrert. Klikk på lenken "Her finner du informasjon om abonnenten"

Du kommer til en resultatside som viser deg en masse kryptiske såkalte "handler" som er klikkbare, men du trenger ikke klikke på noe mer. Kikk litt lenger ned på siden (under datoene ca midt på siden) så bør du se ditt eget firmanavn.

Gjør du derimot ikke det bør du ta kontakt med oss så hjelper vi deg å endre eierskap.  Du treffer oss på telefon 02145 eller livechat.