Bruker du dette litt skjulte Facebook-verktøyet?

Når du limer inn en link fra ditt eget nettsted i en statusoppdatering, er du misfornøyd med informasjonen som Facebook forhåndsviser?

Som du kanskje allerede vet kan du endre tekst og bilde direkte i forhåndsvisningen på statusoppdateringen du skal poste. Da løser du problemet hos deg selv. Men hva skjer når noen eksterne deler linken? Jo de får opp forhåndsvisningen Facebook selv velger ut, noe du ikke får styrt selv via kun Facebook.Men - dette kan du såklart fikse.

- Hvis du alltid får opp feil bilde eller informasjon når du skal dele en link fra nettstedet ditt må du sjekke markupen på nettstedet ditt. Her er feltene du trenger.

- Dersom du bruker Wordpress kan du også styre dette via utvidelsen Yoast SEO som vi har skrevet litt om her.

For å løse problemer med hvordan sider og artikler ser ut når de limes inn i en statusoppdatering har Facebook utviklet et hjelpeverktøy som heter Facebook Object Debugger. Dette verktøyet kan du bruke til å se hvilke felter Facebook mangler for å forhåndsvise linkene dine slik du ønsker.

Men Facebook Object Debugger har også en annen nyttig funksjon.

  1. Et eksempel kan være at du har skrivefeil i tittelen på innlegget ditt for eksempel, og når brukere deler linken på Facebook så kommer skrivefeilen med.
  2. Du fikser feilen i publiseringssystemet ditt, men det som skjer er at Facebook har allerede mellomlagret den gamle informasjonen, så selv om du fikser alt i ditt publiseringssystem, så vil fortsatt den gamle tittelen din med skrivefeil dukke opp når noen deler linken din.
  3. Da bruker du Facebook Object Debugger til å si i fra til Facebook at her må de sørge for å scanne artikkelen din på nytt.
  4. Det gjør du ved å lime inn linken i feltet, og trykke på "Fetch new scrape information".
  5. Du vil så få opp en oppsummering av hva Facebook fant av ny informasjon, og du vil se en forhåndsvisning av tittel, ingress, og bilde hvor du kan verifisere at tittelen nå står riktig.
  6. Da vil endringen også gjelde for alle som fremtidig deler linken din på Facebook.

Trykk her for å komme til Facebook Object Debugger

  • Lim inn link til nettsiden eller artikkelen du vil sjekke
  • "Show existing scrape information" viser deg informasjonen som er lagret av Facebook akkurat nå.
  • "Fetch new scrape information" trykker du på om du har publisert endringer på sidene dine, og vil Facebook skal hente de nyeste endringene