5 enkle tips i Wordpress

1. Forhåndspubliser innleggene dine

Dette er enkelt å gjøre og ikke minst smart. Det er ikke alltid du har mulighet til å være tilgjengelig foran datamaskinen din når du skal publisere. Sett et tidspunkt for når innlegget skal ut og Wordpress poster det for deg automatisk. Du finner valget over Publiser-knappen.

Slik gjør du: Publiser står normalt som "publiser: umiddelbart", trykk "rediger" og endre dette til ønsket tidspunkt og bekreft med "OK".

2. Rydd i linkene til innleggene dine

Når du skriver et nytt innlegg forsøker Wordpress å lage en ferdig URL / link til innlegget ditt automatisk. Denne bør du forenkle så mye som mulig for å gjøre den enkel å huske og lese.

Slik gjør du: Under tittelfeltet når du skriver et innlegg har du et felt som heter "Permalenke". Her kan du endre linken til Wordpress-innlegget ditt til noe kortere og enklere. Bruk vanlige ord. Men i stedet for "oppskrift-pa-verdens-beste-pannekaker" kan du forkorte det til "verdens-beste-pannekaker". Enkelt, tydelig og ikke minst mer presist ovenfor søkemotorer som skal forstå hvordan de skal rangere innholdet ditt.

3. Bruk Wordpress Editoren

  1. Når du skal kopiere og lime inn tekst fra for eksempel PDF eller word-dokumenter inn i Wordpress kan det ofte bli med en del rar formatering som eksempelvis feil farger og feil font. Da kan du bruke "Fjern formatering". Marker teksten du har limt inn i Wordpress og trykk på "Fjern formatering". Da forsøker Wordpress å rydde i tekstformateringen som henger med fra tidligere sted.
  2. Shift + Enter lager et lite linjeskift fremfor et stort.
  3. Bruk hurtigtaster for å bli mer effektiv:Fet tekst: CTRL + BUnderstrek under ord: CTRL + UKursiv: CTRL + IHeading 1: Control + 1Heading 2: Control + 2Heading 3: Control + 3Heading 4: Control + 4

4. Det er enkelt å legge inn bilder og video fra andre kilder

Å bruke innhold fra andre kilder som Youtube, Vimeo og lignende er enkelt.Slik gjør du: Når du lager et nytt innlegg trykk i teksten hvor du ønsker å legge til innhold fra eksterne kilder, trykk så på "Legg til media", og velg "Sett inn fra URL" i venstremargen. Lim inn eksempelvis en Youtube-link der og trykk "Sett inn i innlegg". Videoen skal nå vises i innlegget ditt.

5. Er det flere som publiserer? Slik endrer du forfatter på et innlegg

Om du har flere brukere som poster på bloggen din kan du enkelt sørge for at riktig innlegg har riktig forfatter som poster. Slik får du synliggjort alle som skriver innlegg på bloggen. Dette er en innstilling som er litt skjult som standard i Wordpress.

  1. Gå til innlegget du ønsker å endre forfatter på
  2. Helt oppi høyre hjørne er det et valg som heter "Visningsinnstillinger", trykk på den.
  3. Sett en hake i boksen som heter "Forfatter". Du vil nå ha et fast valg på innlegg hvor du kan endre og fikse forfatternavn. Ofte legger den seg under innleggsredigeringen her, og ikke i høyrekolonnen.
  4. Velg ny forfatter til innlegget, om du ikke finner forfatteren du skulle ha, er det mulig du må legge til en ny bruker med forfatternavn på menyen "Brukere" i venstrekolonnen.
  5. Trykk på "Publiser" eller "Oppdater" for å oppdatere med ny forfatter på innlegget.