3 gratisprogrammer for å ta skjermopptak

Har du kanskje planer om å lage instruksjonsvideoer, eller trenger du kanskje å vise noen hva som skjer på skjermen din uten at de har fysisk mulighet til å være tilstede? Her er noen gratisprogrammer.

Det finnes flere gratisprogrammer som lar deg ta opp det som skjer på skjermen din, og her er en kort liste over de mest kjente.

Camtasia Studio
Kanskje det største og mest kjente gratis-verktøyet for å ta opp video fra skjermen. Flere avanserte muligheter som effekter, overganger, markeringer og lydredigering. Relativt brukervennlig og dekker de aller fleste behov for å lage eksempelvis instruksjonsvideoer og lignende.

TinyTake
Veldig lite og lett program, tar bilder eller video fra skjermen din. Enkelt og greit. Det har også mulighet til å direkte laste opp til Youtube om du bruker dette. Ellers er det enkelt å ta videoen du lager fra TinyTake og bruke det videre i et kraftigere program om du ønsker å redigere.

Open Broadcast Software
En avansert versjon av TinyTake. Her har du også muligheter til å streame live gjennom for eksempel Youtube eller Twitch, noe som gjør at du kan ha dine egne webinar eller kurs du sender fra kontoret ditt eller hjemmefra.