Dedikert Server

Grenseløs ytelse, korte leveringstider og førsteklasses maskinvarestøtte.
Sammen bygger vi en server som passer deg og dine behov.

HPE PROLIANT

DL360

Vårt rimeligste alternativ med masse utvidelsesmuligheter. Ideell for løsninger som krever dedikerte systemressurser.


CPU
Xeon Silver 4110 2.1 GHz

MINNE
16 GB RAM

DISK
2x 1 TB SAS 7200rpm RAID1

TILVALG
Mulighet for ekstra CPU/RAM
Plass til 8 disker

Pris fra kr 1 500,-/mnd
KONTAKT OSS

HPE PROLIANT

DL360

Kraftig dedikert server med mulighet for to prosessorer. Ideell for ressurskrevende løsninger.


CPU
Xeon Silver 4114 2.2 GHz

MINNE
32 GB RAM

DISK
3x 600 GB SAS 10K RAID5

TILVALG
Mulighet for ekstra CPU/RAM
Plass til 8 disker

Pris fra kr 1 900,-/mnd
KONTAKT OSS

HPE PROLIANT

DL380

Kraftig 2U-server med store utvidelsesmuligheter, og opptil 24 disker!


CPU
Xeon E5-2620v4 2.1 GHz

MINNE
64 GB RAM

DISK
3x 1.2 TB SAS 10K RAID5 med hotspare!

Tilvalg
Mulighet for ekstra CPU/RAM
Plass til 24 disker

Pris fra kr 2 800,-/mnd
KONTAKT OSS
 • Root/administrator tilgang
 • Valgfritt operativsystem
 • 320GB Båndbredde
 • Brannmur
 • 1stk dedikert IP
 • Klima kontrollert, moderne serverrom
 • 2 datasenter i Norge
 • Komponenter fra ledende produsenter
 • Redundant strømstyrning (valgfritt)
 • Keyboard-video-mouse (valgfritt)
 • Hotspare (valgfritt)
 • Overvåking 24/7/365 (valgfritt)

Hvem trenger en Dedikert Server?

Dedikert server er det beste valget for deg som ønsker full kontroll over egen hardware og data, eller om du rett og slett bare trenger kraftigere saker. Vi leverer det dere skulle trenge av maskinvare, plassert i enten Bergen eller Oslo, i datasenter med full redundans.

Har du andre behov enn det som er beskrevet her? Ta kontakt med oss!

Operativsystem og programvare

Linux
Windows Server 2012 Standard
Windows Server 2016 Standard
SQL Server Web Edition
SQL Server Standard Edition
Fritt valg
Gratis
239,- /mnd per CPU
50,- /mnd per to kjerner
185,- /mnd per to kjerner
1630,- /mnd per to kjerner
Installer selv det du ønsker

Back up og drift

100 GB backup
250 GB backup
500 GB backup
750 GB backup
1000 GB backup
Driftsavtale
400,- /mnd
800,- /mnd
1 500,- /mnd
2 200,- /mnd
2 900,- /mnd
fra 1 500,- /mnd

Sikkerhet og stabilitet

Lang erfaring med serverdrift

Vi var en av de første aktørene på det norske hostingmarkedet og har 18 år med under beltet. Vi er stolte av å levere webhotell og servere av høy kvalitet til webeksperter og utviklere. Og sitter du fast, er vår support aldri langt unna med god hjelp!

Brannsikkerhet

Våre datasentre er utstyrt med inergengass som utløses ved brann. Gassen senker oksygennivået i luften slik at en eventuell brann slukkes. På denne måten unngår vi at annet utstyr eller personer skades skulle uhellet være ute.

Lokalt datasenter

Våre datasenter er lokalisert i Norge. Perfekte forhold for serverhosting gjør at vi kan levere ypperste kvalitet av servere. Du er velkommen til å besøke oss!

Dieselgenerator

Skulle strømmen falle fra kan datasenteret der de dedikerte serverne står driftes i ubegrenset tid på dieselgenerator. Slik sørger vi for stor stabilitet!

Ofte stilte spørsmål

Du kan fjernstyre maskinen på flere ulike måter. Velger du Windows, blir det via RDP (Remote Desktop Protocol), eller SSH dersom du velger Linux.

Du har også anledning til å styre den dedikerte serveren via KVM (keyboard – video – mouse), noe som gir deg muligheten til å utføre operativsysteminstallasjon og utføre endringer i BIOS.

HPE har også et innebygget verktøy for fjernstyring som heter ILO (krever egen lisens).

En dedikert server er en fysisk maskin du får totalt kontroll på og får styre akkurat slik som du ønsker. Her får du også konfigurert denne helt ned til BIOS-nivå skulle du ønske det.

En cloud server (VPS) er en virtuell instans av en server, som kjører på en eller flere dedikerte servere. På en slik løsning får du tilgang til administrator/root på din egen instans.

Ja, dette kan vi ordne ved å lage et privat nettverk (vlan). Det krever at begge serverne befinner seg i samme datasenter. Snakk med vår kundeservice, så hjelper vi deg i gang med dette.

Vi har datasenter i Oslo og Bergen. I Oslo er datasenteret lokalisert like ved ring 3 på Ulven og i Bergen er vi lokalisert nær Nesttun, midt mellom Flesland Lufthavn og Bergen sentrum. Webhuset er en av en håndfull leverandører i Norge på dedikert server, virtuell server og webhotell som er egen datasenteroperatør og uavhengig sambandsleverandør. Vi har en samlet datasenterkapasitet på ca 2500 servere og ca 1 megawatt energi.

Programvare som installeres velger du helt selv, og kan gjøres via SSH / RDP. Ønsker du å installere eget operativsystem, vil du trenge KVM. Merk at du selv er ansvarlig å betale lisens for programvarene som installeres, med mindre du leier lisens (cPanel, Windows eller SQL) sammen med din server.

Vi anbefaler normalt å gå for en virtuell server, med mindre løsningen som skal kjøres er uegnet til dette, du har et meget stort lagringsbehov, du trenger mye prosessorkraft eller mer enn 64GB minne.

Dedikerte servere innebærer avtaletid, så tenk gjerne langsiktig. Forsøk å forutse økningen i ressursbruk, både CPU, minne og lagring slik at du har rom til å vokse. Med dedikert server må du også vurdere hvilket RAID-oppsett du ønsker, og det er ikke mulig å utvide samme RAID-et skulle behovet for mer lagring melde seg; du må da lage nytt RAID med nye disker. Ta kontakt med oss, så finner vi en løsning sammen!

De vanligste RAID-alternativene som benyttes i hosting-miljø er som følger:

 • RAID 1
 • RAID 5
 • RAID 6
 • RAID 10

RAID 1 krever minimum to disker, og speiler innholdet på hver disk. Det gir redundans og øker lesehastigheten opptil to. Det er da mulig å miste én disk uten å miste data. Ideelt for systemer som ikke krever mye lagring eller som systemdisker, hvor ett større RAID tar seg av masselagringen.

RAID 5 krever minimum tre disker. Oppsettet leverer redundans og øker lesehastigheten opptil to. Det er mulig å miste én disk uten å miste data. Ideelt for webhosting hvor skriveoperasjonene er få.

RAID 6 krever minimum fire disker, og distribuerer innholdet over alle diskene, men dobbelt opp. Dette gir redundans og øker lesehastigheten opptil to. Det er mulig å miste to disker uten å miste data. Ideelt for backup.

RAID10 krever minimum fire disker og gir god ytelse og redundans hvor innholdet er både speilet og stripet. Gir opptil fire ganger lesehastighet og to ganger skrivehastighet. Anbefales for databaser eller andre applikasjoner som krever mange skrive- og leseoperasjoner. Det er mulig å miste én disk (eller to dersom man er «heldig») uten å miste data.

Det kan du! Men se da på denne siden om server housing, eller rack om du har veldig mange.

Nei, det trenger du ikke! Med KVM-tilleggstjenesten får du tilgang til serveren på "BIOS-nivå", som om du var fysisk tilstede. Du kan også montere dine egne plateavbildninger (ISO), og dermed installere akkurat det operativsystemet du ønsker.

Fant du ikke svaret her?

Kontakt oss på telefon (987) 02145, eller start en chat.