Dedikert Server

Grenseløs ytelse, korte leveringstider og førsteklasses maskinvarestøtte.

  S SSD M SSD L SSD XL SSD XXL SSD MAX SSD
RAM 16 GB 32 GB 64 GB 96 GB 128 GB 256 GB
Lagring 2x 500 GB SSD
Software RAID1
2x 500 GB SSD
Hardware RAID1
3x 500 GB SSD
Hardware RAID5
4x 500 GB SSD
Hardware RAID10
4x 500 GB SSD
Hardware RAID10
4x 500 GB SSD
Hardware RAID10
CPU 1x Intel Xeon E5
16 tråder
1x Intel Xeon E5
16 tråder
1x Intel Xeon E5
16 tråder
2x Intel Xeon E5
32 tråder
2x Intel Xeon E5
32 tråder
2x Intel Xeon E5
32 tråder
Pris per måned 899,-
Oppstart: kr. 999,-
1199,-
Oppstart: kr. 999,-
1399,-
Oppstart: kr. 999,-
1799,-
Oppstart: kr. 999,-
2199,-
Oppstart: kr. 999,-
2599,-
Oppstart: kr. 999,-
Bestill Bestill Bestill Bestill Bestill Bestill

Behov for mer lagringsplass? Alle modeller kan leveres med HDD på 2 TB i stedet for SSD.

Operativsystem og programvare

Linux (CentOS/Ubuntu/Debian)
Windows Server 2016 Standard
Windows Server 2019 Standard
Gratis
399,- /mnd
399,- /mnd
  • Dedikert IP-adresse
  • Root/administrator-tilgang
  • Valgfritt operativsystem
  • Inkluderer FTP-backupområde med 250 GB lagringsplass
  • Klimakontrollert, moderne serverrom
  • Komponenter fra ledende produsenter

Hvem trenger en Dedikert Server?

Dedikert server er det beste valget for deg som ønsker full kontroll over egen hardware og data, eller om du rett og slett bare trenger kraftigere saker. Du har også friheten til å virtualisere din dedikerte server etter dine behov. Vi leverer det dere skulle trenge av maskinvare, plassert i datasentre i Strasbourg med full redundans. Datasentrene er del av GoDaddys verdensomspennende infrastruktur som sikrer maksimal hastighet, stabilitet og sikkerhet.

Dedikert server passer godt til store og dynamiske websider, nettbutikker og databaseservere. Vi bistår i å sikre at dine IT-løsninger er rustet for fremtiden. Uansett hvilket behov du har så hjelper vi deg gjerne. Ta kontakt med oss!

Sikkerhet og stabilitet

Lang erfaring med serverdrift

Vi var en av de første aktørene på det norske hostingmarkedet og har 18 år med under beltet. Vi er stolte av å levere webhotell og servere av høy kvalitet til webeksperter og utviklere. Og sitter du fast, er vår support aldri langt unna med god hjelp!

Brannsikkerhet

Våre datasentre er utstyrt med inergengass som utløses ved brann. Gassen senker oksygennivået i luften slik at en eventuell brann slukkes. På denne måten unngår vi at annet utstyr eller personer skades skulle uhellet være ute.

Datasentre bygget for fremtiden

Vårt sikre og moderne datasenter er lokalisert i Strasbourg, Frankrike. Perfekte forhold for serverhosting gjør at vi kan levere ypperste kvalitet av servere. IT-løsninger som stiller høye krav til infrastruktur er trygt plassert hos oss.

Dieselgenerator

Skulle strømmen falle fra kan datasenteret der de dedikerte serverne står driftes i ubegrenset tid på dieselgenerator. Slik sørger vi for stor stabilitet!

Ofte stilte spørsmål

Du kan fjernstyre maskinen på flere ulike måter. Velger du Windows, er det vanligste å bruke RDP (Remote Desktop Protocol). For Linux brukes som oftest SSH.

En dedikert server er en fysisk maskin du får totalt kontroll på og får styre akkurat slik som du ønsker, og maskinvaren deles ikke med noen andre kunder.

En cloud server (VPS) er en virtuell instans av en server, som kjører på en eller flere dedikerte servere. På en slik løsning får du tilgang til administrator/root på din egen instans.

Våre sikre og moderne datasentre er lokalisert i Strasbourg, Frankrike. IT-løsninger som stiller høye krav til infrastruktur, er trygt plassert hos oss.

Programvare som installeres velger du helt selv, og kan gjøres via f.eks. SSH / RDP. Merk at du selv er ansvarlig å betale lisens for programvarene som installeres, som f.eks. SQL Server og lignende.

Vi anbefaler normalt å gå for en virtuell server, med mindre løsningen som skal kjøres er uegnet til dette, du har et meget stort lagringsbehov, du trenger mye prosessorkraft eller mer enn 64GB minne.

Forsøk å forutse økningen i ressursbruk, både CPU, minne og lagring slik at du har rom til å vokse. Med dedikert server må du også vurdere hvilket RAID-oppsett du ønsker, og det er ikke mulig å utvide samme RAID-et skulle behovet for mer lagring melde seg; du må da lage nytt RAID med nye disker. Ta kontakt med oss, så finner vi en løsning sammen!

De vanligste RAID-alternativene som benyttes i hosting-miljø er som følger:

  • RAID 1
  • RAID 5
  • RAID 10

RAID 1 krever minimum to disker, og speiler innholdet på hver disk. Det gir redundans og øker lesehastigheten opptil to. Det er da mulig å miste én disk uten å miste data. Ideelt for systemer som ikke krever mye lagring eller som systemdisker, hvor ett større RAID tar seg av masselagringen.

RAID 5 krever minimum tre disker. Oppsettet leverer redundans og øker lesehastigheten opptil to. Det er mulig å miste én disk uten å miste data. Ideelt for webhosting hvor skriveoperasjonene er få.

RAID10 krever minimum fire disker og gir god ytelse og redundans hvor innholdet er både speilet og stripet. Gir opptil fire ganger lesehastighet og to ganger skrivehastighet. Anbefales for databaser eller andre applikasjoner som krever mange skrive- og leseoperasjoner. Det er mulig å miste én disk (eller to dersom man er «heldig») uten å miste data.

Du kan velge mellom Windows Server Standard, og en rekke Linux-distribusjoner. Ta kontakt med oss, så iverksetter vi reinstallasjonen. Dette er en automatisert prosess som tar ca. 2 timer.

Fant du ikke svaret her?

Kontakt oss på telefon (987) 02145, eller start en chat.