Hosting
Hvis du benytter WordPress på din nettside bør du lese dette!

Hvis du benytter WordPress på din nettside bør du lese dette!

Ville du besøkt en nettside som tar flere sekunder å laste? Mange bruker i dag WordPress som publiseringsverktøy for nettsider. WordPress er et stort publiseringsverktøy som skaper mye kode. Mye kode skaper tyngre nettsider som tar lang tid å laste, og sider som tar lang tid å laste skaper dårlig kundeopplevelse. Derfor er det viktig at WordPress er satt opp med en bra cache løsning.

Caching er når du benytter en utvidelse i WordPress for å mellomlagre filer, f.eks. bilder, PHP-filer, html-filer, osv. Noe som skal føre til at WordPress siden laster mye raskere og klarer å håndtere mange flere visninger og besøkende. Du kan kjøre nettsiden din på den råeste webserveren, men det har ingenting å si hvis WordPress ikke er optimalisert med caching.

Vi har testet to løsninger for caching, «W3 Total Cache» og «WP Super Cache». Begge løsningene er enkle å sette opp, men «WP Super Cache» er nok den løsningen som er mest plug&play. Begge løsningene har flere alternativer for caching, og du kan velge det som passer deg best. «W3 Total Cache» tilbyr litt flere valg enn det «WP Super Cache» gjør, den støtter blant annet database caching.

Testen ble utført ved at vi satte opp vår egen WordPress side med mange utvidelser og mest mulig overflødig kode. Selve testen ble kjørt fra BlazeMeter, der vi satte opp tre tester. En for hver av de to løsningene og en test uten caching. Vi kjørte en http test over 20 minutter med opptil 50 samtidige brukere. Testen ble kjørt fra samme server og i samme tidsrom for å skape så like forutsetninger som mulig.

Testene overgikk alle forventninger

Det viste seg at vi hadde laget en bra side for test, da testing uten cache løsning ikke var særlig oppløftende. Siden håndterte få visninger, og vi fikk flere feil under testen. I tillegg lå snitt responstid på rundt 9 (!) sekunder.

Det var så klart for testing med cache, og vi testet «W3 Total Cache først». Etter noen minutter med testing så vi at vi hadde noe her. Vi fikk ingen feil og respons tiden gikk ned til rundt 0,2 sekunder i snitt. Siden håndterte også over fire ganger så mange visninger enn uten cache.

Selv om testingen av «WP Super Cache» ikke var like bra, var resultatene meget oppløftene her også. Vi fikk ingen feil og siden svarte på rett under 0,5 sekunder i snitt. Siden håndterte også her mange flere visninger, nesten 4 ganger så mange som uten cache.

Test av Wordpress side uten cache


Vi anbefaler å installere en cache løsning

Vår anbefaling er helt klart å benytte en form for cashing på alle WordPress sider. Begge løsningene vi har testet er enkle å sette opp, men vi vil anbefale «W3 Total Cache». «W3 Total Cache» har flere valg og muligheter, og kommer best ut i testen vår. «WP Super Cache» er lettere å sette opp hvis du ikke kan så mye om WordPress. Det finnes mange cache utvidelser til WordPress, men disse to går igjen på lister over anbefalte løsninger.

Dette er den enkleste og beste løsningen for å forbedre responstiden på WordPress siden din. Hvis du allerede ikke har en slik løsning på plass, så anbefaler vi å fikse dette snarest!